Események

Pécs Zsolnay Fényfesztivál 2022

2022.05.04 14:37
Pécs Zsolnay Fényfesztivál 2022

Zsolnay fényfesztivál 2022

Dátum: 2022. július 7. - 10. Pécs

Helyszín: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.

Világszerte rendkívüli népszerűségnek örvendenek a fényfesztiválok, melyek a technológia fejlődésével egyre látványosabb, monumentálisabb élményt nyújtanak. A fesztiválok kínálatában még mindig újdonságnak számít ez a műfaj, hazai viszonylatban pedig mindeddig nem találkozhatott vele az élményekre éhes közönség.
2016-ban Pécsett megszületett Magyarország első fényfesztiválja, mely kuriózumnak számít az ilyen típusú rendezvények világában is. Míg a fényfesztiválok többsége téli időszakra pozicionálja magát, Pécs úttörő módon nyári időpontot választva alkotta meg programkínálatát, így a nappali és éjszakai programok egyaránt bőséges élményt nyújtanak az érdeklődők számára.
A fesztivál estéin ráérősen korzózhatunk a belváros legismertebb épületeit útba ejtő, húsznál is több állomást érintő Fény Útján. A megismételhetetlen látvány megalkotásában az ország számos vetítő csapata vesz részt, általuk kel életre a több, mint 10.000 négyzetméternyi vetített felület, mely európai viszonylatban is kimagasló attrakció.